Våra behandlingar

Du som är mellan 20 och 29 år eller över 75 år får 600 kronor per år att använda till tandläkarbesöket. Du som är mellan 30 och 74 år får 300 kronor per år. Pengarna dras automatiskt från din räkning efter besöket.

Dessutom finns ett högkostnadsskydd för alla. Det innebär att du står för hela beloppet upp till 3.000 kronor. Kostnaden utöver det (upp till 15.000 kronor) betalar du hälften av. Överstiger kostnaden för behandlingen 15.000 kronor betalar du endast 15% av det överskjutande beloppet. Kostnaden beräknas utifrån statligt fastställda referenspriser. Om din tandläkares pris är högre får du själv betala mellanskillnaden.

 

Vanliga behandlingar

Vi erbjuder alla vanliga behandlingstyper till exempel:

  • Revisionsundersökningar med röntgen och putsning
  • Lagningar och amalgamsanering
  • Tandstensborttagning
  • Utredning och behandling av bettfysiologiska problem (tex bettskenor och käkgymnastik).
  • Protetiska behandlingar: kronor, broar eller "löständer" som ersätter skadade eller förlorade tänder för att återställa funktion och estetik.

 

Specialbehandlingar

Ibland blir det nödvändigt med mer omfattande tandvård där specialistkunskaper är nödvändiga. Vi samarbetar med specialister på alla områden för att du skall får den bästa behandlingen.

 

Behandling av tandlossningssjukdom. Vi har stor erfarenhet av behandling av tandlossningssjukdom och samarbetar med professionella tandhygienister.

 

Rotbehandlingar. Ibland kan det ibland bli nödvändigt att avlägsna nerven i tanden och ersätta med sterilt fyllningsmaterial.

 

Käkkirurgiska behandlingar:

  • Borttagning av tänder tandrötter och visdomständer
  • Operativt avlägsnande av bl.a. infektioner och visdomständer
  • Utredning och behandling av slemhinnesjukdomar
  • Utredning och behandling av käkledssjukdomar och ansiktssmärta.

 

Blekning: Blekning under UV-lampa för ett vitare leende.

 

Implantat: Vi arbetar med Brånemarkmetoden som är den i särklass bäst dokumenterade implantatmetoden. Det är en svensk metod att bota tandlöshet, som används över hela världen. Små skruvar i titan opereras in i käkbenet och växer fast där.

 

På skruvarna fäster vi de nya tänderna som då permanent sitter fast i käkbenet.

 

 

 

Övriga frågor & tips – Hos oss kan du få information om allt kring tandvård och behandlingar. Tveka inte att fråga!

 

Kunskap och omtanke

Vårt motto är kunskap och omtanke. Det innebär att vi arbetar med den senaste tekniken enligt vetenskap och beprövad erfarenhet och att du blir väl omhändertagen av vår personal.

 

 

GRIPSHOLMS TANDLÄKERI AB